Parkering i København er opdelt i 4 kommunale P-zoner. Frederiksberg har sin egen kommunale P-zone. Nordhavnen, området omkring Langelinie og Ørestaden styres af By & Havn, og har sine egne parkeringsregler.
Ud over de kommunale pladser er der mange P-huse, butikscentre og private parkeringspladser.
I det centrale København skal du betale for at parkere, og priserne varierer efter hvilken zone, du vælger at parkere i. Jo længere du parkerer fra centrum jo billigere bliver det som hovedregel.
Der er forskel på priserne ila døgnet. I billetautomaterne kan du kun betale med kreditkort, og det nemmeste er at benytte en parkeringsapp, hvor PARKPARK er billigst på 4 ud af 5 parkeringer. Husk du kan starte en parkering og lade den løbe så længe du har brug for, og derefter stoppe den når du kommer tilbage. Derfor er det oftest mere fordelagtigt at benytte en parkeringsapp end at betale i en automat.
Elbiler
I København har der tidligere været gratis parkering på offentlige parkeringspladser for elbiler, men det er nu ophørt. Derfor skal skal parkering startes i P-appen for elbiler på linje med andre biler i Københavns Kommune.
Gratis tid og helligdage
I Københavns Kommune er der gratis parkering på helligdage.
Se hvilke dage i links nedenfor.
I Københavns Kommune er der gratis parkering på helligdage. Se hvilke dage i links nedenfor.
Operaparken
Selv om der nedlægges mange P-pladser i Københavns Kommune kommer der også nye steder til. En ny meget flot P-kælder i København er Operaparken under parken af samme navn, ved siden af operaen.
Pas på…
Der er en del steder i København, hvor parkering styres af en privat parkeringsoperatør, fx. Apcoa, Q-Park eller ParkZone. Fx er parkering på Kalvebod Brygge et sted, hvor Apcoa styrer parkeringen. Området rundt om er Københavns Kommune, men betaler du for København i din app, risikerer du at få en bøde af Apcoa. Tjek derfor altid skiltningen, der hvor du parkerer.
Priser hos By & Havn
Følgende steder styres ikke af Københavns Kommune, men af byudviklingsselskabet By & Havn:
- Nordhavnen
- Den Gamle Frihavn og Langelinie
- Gammel Toldbod
- Slusen ved Sjællandsbroen
- Ørestaden
Priser på Frederiksberg
Frederiksberg Kommune er omgivet af Københavns Kommune på alle sider, og Frederiksberg er én stor parkeringszone.
Læs mere her:
Byudviklingsselskabet By & Havn
By & Havn er et byudviklings- og driftsselskab, der har rødder i det gamle Københavns Havn. I dag er selskabet fokuseret på at udvikle især byens arealer langs havnen og Ørestaden.
By & Havn ejer og driver store arealer i Nordhavn, den gamle Frihavn, Toldboden, Sydhavnen, Ørestaden, og det er By & Havn, som kommer til at udvikle Lynetteholm. By & Havn ejes af Københavns Kommune og Staten.
På By & Havns arealer og P-Huse skal du betale for at parkere, og priserne varierer fra område til område. Læs mere om parkering hos By & Havn på www.parkincph.dk. Vær obs på at der er restriktioner på nogle pladser på Toldboden.
En del af de nyere P-huse har automatisk kameralæsning, så her kan man bare køre ind og ud, hvis man har en PARKPARK konto – så klarer PARKPARK resten.
I billetautomaterne kan du kun betale med kreditkort, og det nemmeste er at benytte en parkeringsapp. Husk du kan starte en parkering og lade den løbe så længe du har brug for, og derefter stoppe den når du kommer tilbage.
Derfor er det oftest mere fordelagtigt at benytte en parkeringsapp end at betale i en automat.
Den mest fordelagtige parkering
Når du betaler med en parkeringsapp, så vær opmærksom på de store prisforskelle. Nogle apps tager 15% (dog mindst 4 kr.) oveni prisen. En anden app tager 10% plus 5 kr. på alle parkeringer, mens PARKPARK kun tager et lille beløb pr. påbegyndt time. PARKPARK er ikke bange for at skilte med priserne. De kan altid ses i vores prisliste.
Derfor er PARKPARK billigst på 4 ud af 5 parkeringer.