Parkering København

Parkering i København er opdelt i 4 kommunale P-zoner. Frederiksberg har sin egen kommunale P-zone. Nordhavnen, omkrådet omkring Langelinie og Ørestaden styres af By & Havn, og har sine egne parkeringsregler.

Ud over de kommunale pladser er der mange P-huse, butikscentre og private parkeringspladser.

I det centrale København skal du betale for at parkere, og priserne varierer efter hvilken zone du vælger at parkere i. Jo længere du parkerer fra centrum jo billigere bliver det som hovedregel.

Der er forskel på priserne ila døgnet. I billetautomaterne kan du kun betale med kreditkort og det nemmeste er at benytte en Parkeringsapp, og PARKPARK er billigst på 4 ud af 5 parkeringer. Husk du kan starte en parkering og lade den løbe så længe du har brug for, og derefter stoppe den når du kommer tilbage. Derfor er det oftest mere fordelagtigt at benytte en Parkeringsapp end at betale i en automat.

Elbiler

I København er der gratis parkering på offentlige parkeringspladser i gadeplan for elbiler. Kører du i et af disse køretøjer, parkerer du som normalt, men uden at betale. Du skal blot huske ikke at starte parkeringen i din Parkeringsapp men i stedet benytte P-skive.

Gratis tid og helligdage

I Københavns Kommune er der gratis parkering på helligdage. Se hvilke dage på links nedenfor.

Pas på…

Der er en del steder i København, hvor parkering styres af en privat parkeringsoperatør.

Fx er parkering på Kalvebod Brygge et sted hvor Apcoa styrer parkeringen. Området rundt om er Københavns Kommune, men betaler du for København i din app, risikerer du at få en bøde af Apcoa.

Tjek derfor altid skiltningen, der hvor du parkerer.

Priser i København

(linket åbner i et nyt vindue)

Priser hos By & Havn

Følgende steder styres ikke af Københavns Kommune, men af byudviklingsselskabet By & Havn:

  • Nordhavnen
  • Den Gamle Frihavn og Langelinie
  • Gl. Toldbod
  • Slusen ved Sjællandsbroen
  • Ørestaden

Priser på Frederiksberg

Frederiksberg Kommune er omgivet af Københavns Kommune på alle sider, og Frederiksberg er én stor parkeringszone.

 

Læs mere her:

Byudviklingsselskabet By & Havn

By & Havn er et byudviklings- og driftsselskab, der har rødder i det gamle Københavns Havn. I dag er selskabet fokuseret på at udvikle især byens arealer langs havnen og Ørestaden.

By & Havn ejer og driver store arealer i Nordhavn, den gamle Frihavn, Sydhavnen, Ørestaden og det er By & havn som kommer til at udvikle Lynetteholm. By & Havn ejes af Københavns Kommune og Staten.

På By & Havns arealer og P-Huse skal du betale for at parkere, og priserne varierer fra område til område. Læs mere om parkering hos B6 & Havn på www.parkincph.dk.

I billetautomaterne kan du kun betale med kreditkort og det nemmeste er at benytte en Parkeringsapp. Husk du kan starte en parkering og lade den løbe så længe du har brug for, og derefter stoppe den når du kommer tilbage.

Derfor er det oftest mere fordelagtigt at benytte en Parkeringsapp end at betale i en automat.

Den mest fordelagtige parkering

Når du betaler med en Parkeringsapp så vær opmærksom på de store prisforskelle. Nogle apps tager 15% (dog mindst 4 kr.) oveni prisen. En anden app tager 10% plus 5 kr. på alle parkeringer, mens PARKPARK kun tager et lille beløb på begyndt time. PARKPARK er ikke bange for at skilte med priserne. De kan altid ses i vores prisliste.
Derfor er PARKPARK billigst på 4 ud af 5 parkeringer.

© Copyright 2021. All Rights Reserved