Forbrugerrådet TÆNK:
Udnævner PARKPARK til Danmarks billigste parkeringsapp og fremhæver PARKPARKs gennemskuelighed

Nyheder - Forbrugerrådet TÆNK: Udnævner PARKPARK til Danmarks billigste parkeringsapp og fremhæver PARKPARKs gennemskuelighed

PARKPARK har gennem længere tid haft den holdning, at dels er parkering dyrt og dels er parkeringsapps for uigennemskuelige. Det er simpelthen for svært at finde ud af, hvad det koster at bruge de fleste P-apps!

Markedet er jo sammensat sådan, at den pris man betaler med parkeringsapps indeholder parkeringsprisen, dvs. den pris som fx en kommune eller et parkeringshus skilter med. Og hertil lægges så den pris som den valgte betalingsapp tager for brugen af app’en…
…og der er altså ret stor forskel på app-priserne, som denne artikel rigtigt påpeger.

Derfor tog PARKPARK opgøret i sommeren 2020, og gennemførte en massiv ændring:

  • Det koster kun 1 kr. pr. parkering at bruge PARKPARK-app’en
  • Og PARKPARK skilter tydeligt med priser og betingelser i app og på website

Den model har PARKPARK haft succes med siden!

FORBRUGERRÅDET TÆNK, februar måned: Uoverskuelige priser med parkeringsapps

Det lader til, at PARKPARK er ikke den eneste med den holdning, for TÆNK har skrevet en lang og grundig artikel om det her i februar måned. Artiklen indeholder ikke kun gennemgang af hvor og i hvilket omfang vi og vores konkurrenter skilter med priserne, den sammenligner også parkeringspriser fra 8 forskellige apps.

Konklusionen er helt klar; PARKPARK er både Danmarks billigste parkeringsapp, og PARKPARK er ’best-in-class’ når det gælder åbenhed og gennemskuelighed.

PARKPARK skilter med prisen i app’en og på website. Det er både klar og tydeligt, hvad det koster at bruge PARKPARK og hvad tillægsydelser som SMS-notifikationer og månedsoversigt koster.

 

Sammenligning af priser for 8 parkeringsapps
  Hvad koster det at bruge P-app’en? Hvad betaler du minimum til app-udbyderen pr. parkering? Hvad koster 1 time til en timepris for parkering på 20 kr? Hvad koster 3 timer til en timepris for parkering på 40 kr?
EasyPark 15% af parkeringsprisen
Dog min. 4 kr.
                                4,00                               24,00                             138,00
PARKPARK 1 kr.                                 1,00                               21,00                             121,00
Parkman 10% af parkeringsprisen
plus 3 kr.
                                3,00                               25,00                             135,00
Parkone 4 kr.                                 4,00                               24,00                             124,00
Pilotpark 5% af parkeringsprisen
Dog min. 3,90 kr.
                                3,90                               23,90                             126,00
Apcoa Flop 2,50 kr.                                 2,50                               22,50                             122,50
Parkometer 5% af parkeringsprisen
Dog min. 3,75 kr.
                                3,75                               23,75                             126,00
OK Benzin 15% af parkeringsprisen
Dog min. 4 kr.
                                4,00                               24,00                             138,00

Kilde: Forbrugerrådet Tænk, februar 2021

Brug dine penge på noget sjovere end parkering

Som TÆNKs sammenligning tydeligt viser, er PARKPARK klart den billigste parkeringsapp med en pris på 1 kr. pr. parkering. De andre P-apps tager 2,5 – 4 kr. pr. parkering, mens de dyreste apps på markedet, bl.a. EasyPark og OK Benzin lægger 15% af parkeringsprisen oven i prisen. En enkelt, Parkman, gør begge dele: lægger 10% oveni parkeringsprisen og lægger derefter 3 kr. til.

  • Derfor koster en times parkering i en 20 kr. P-zone 24 kr. med EasyPark og OK Benzin, 25 kr. med Parkman, mens det hos PARKPARK kun koster 21 kr.
  • Tilsvarende koster 3 timer i en 40 kr. P-zone 138 med EasyPark og OK Benzin, 135 kr. med Parkman, mens det hos PARKPARK kun koster 121 kr.

Der er, med andre ord, penge at spare ved at vælge den rigtige parkeringsapp. Disse scenarier viser tydelige at PARKPARK er Danmarks billigste parkeringsapp!

PARKPARKs gennemsigtighed og priser

PARKPARK forsøger som nævnt at være så gennemskuelig som muligt med priser og betingelser, og PARKPARK har endda offentliggjort priserne på hjemmesiden: www.parkpark.dk/privatprisliste

Se vores andre nyheder her

© Copyright 2021. All Rights Reserved